Jdi na obsah Jdi na menu

Ohlédnutí za rokem 2017

2. 1. 2018

Rok 2017 jsme zahájili předtáborovým setkáním. Jmenovalo se Bylo-nebylo aneb popletené pohádky. Naštěstí se nám podařilo všechny pohádky rozplést a ještě o polovinu snížit sklerózu děda Vševěda.

20170317_174537.jpg pro více fotografií klikněte na obrázek

Vzhledem k rekonstrukci Černé věže a díky vstřícnosti českobudějovického magistrátu proběhlo letošní vítání jara na střeše radnice. Leckteří účastníci si pochvalovali menší počet schodů a navíc možnost jet výtahem. Mraky se nám sice rozehnat nepodařilo, ale slunce i tak vyšlo a my jsme spolu s včelami z úlu na střeše radnice přivítali jaro 2017.

p1170965.jpg

 

 

 

 

   pro více fotografií klikněte na obrázek

 

 

V dubnu jsme se vydali do Krumlova. Podivili jsme se zapeklitostem krumlovské dopravy, pozdravili medvědy v zámeckém příkopu, viděli město z ptačí perspektivy zámecké věže. Po prohlídce zámku a města jsme se odebrali do nedávno rekonstruované synagogy, kde proběhl improvizovaný koncert.

img_3496.jpg  pro více fotografií klikněte na obrázek

Odpolede jsme se přesunuli do Kaplice a tam slavili sederovou večeři - židovskou rodinnou velikonoční bohoslužbu.

dscn3119.jpg pro více fotografií klikněte na obrázek

Největší akcí, tak jako každý rok, byl letní tábor v Moravči na tábořišti Valkounov. V naší dakotské vesnici jsme šplhali za Jákobem po žebříku, kradli požehnání, kšeftovali s manželkami, učili se budovat přístřeší i odpouštět.

dsc07173.jpg  pro více fotografií klikněte na obrázek

V závěru naší sezony jsme na potáborovém setkání na téma Noční hlídky zjistili, že spolu mohou spolupracovat jak divocí, tak krotcí, jak před zdí tak za zdí. 

dsc07497.jpg  pro více fotografií klikněte na obrázek